Arbetssökarångest och landsortsproletariatet

Tydligen var det inte lika lätt för mig att få någon slags arbete som jag trodde, det måste vara den där nedrans lågkonjunkturen som man hört talas om! Nu sitter jag i alla fall här framför platsbanken med den där välbekanta känslan av arbetssökarångest. Känslan av att vara tvungen att vilja ha arbeten som man vet kommer hata varje sekund av, och samtidigt veta att man med all sannolikhet inte ens kunna få detta bottenskrap av arbeten, eftersom det finns kanske 5-10 jag är behörig till samtidigt som vi har en 10-procentig arbetslöshet. Känns inte så jävla motiverande. Nä, jag säger som Loranga när Dartanjangs morfar (som förövrigt verkar vara nån slags gök) säger att han ska skaffa arbete:

"Va?! Ta't arbete och förstöra sina bästa år!"
"Nu säger han att alla andra har arbeten..."
"Men jag måste ju vara hemma och leka med Mazarin! Och vem ska  vara hemma och höra på popmusiken, om inte jag är hemma! Jag bara frågar.."

Och nu har jag mest lust att lägga mig på "vår" gräsmatta, men tydligen har en stor grupp 15-åriga tjejer ur det sargade Huskvarnaproletariatet ockuperat vår trappa och delar av gräsmattan där de tjoar och tjimmar, dricker alkohol och lyssnar på dunkadunkamusik. Nu spelar de en låt som låter ungefär såhär: "Voff! Voff! Voff! Dunka! Dunka! Dunka! Voff! Voff! Voff!". Och så vidare. Och då går det ju inte för sig att lägga sig på någon gräsmatta, det hade jag inte vågat. Man vet aldrig vad som kunnat hända.

Kommentarer
Postat av: Valapa #1

Ja, vem?!

2009-08-06 @ 19:08:15
URL: http://apewhalemonkeybastard.wordpress.com
Postat av: ragnhild

Mus eller människa?

Är 15-åriga tjejer jättefarliga i grupp? Jo, det är de nog i alla fall!

2009-08-10 @ 14:12:02
Postat av: Torsten

Hej Frej. Det har kommit till min kännedom att du intresserar dig av katter. Det gör inte jag. Jag är nämligen allergisk sedan fyra års ålder men det hindrar mig inte från att respektera dig och dina åsikter.

Vänliga hälsningar Torsten

2009-09-14 @ 14:54:58
Postat av: Örjan

Hej din gamla räv.

Tack för ditt senaste brev, här på "MALLIS" har jag det fint, vinden viner och vinet flödar så att säga. Med KAMPEN går det sådär... Socialisterna på den här sidan havet har legat lite på is och jag försöker som bäst blåsa liv i några avdankade gamla stalinister som brukar sitt på den lokala tevernan, det går som sagt SÅDÄR.

Frugan har köpt sig ett segelflygplan modell mindre som hon som bäst övar sig på. Jag låter henne hållas, hon ser så glad ut när hon tror att hon kan. Jag tänker inte ta ner henne på jorden. He he.

Hur rullar livet där hemma i sverige då? Värvat någon ny? Har du funderat på mitt förslag till kampanj om flyktingströmmen från våra grannländer? De borde vara lättarbetade... Hur som helst. Hör av dig och må gott sålänge.

Kära hälsningar

Kamrat Örjan

2009-09-25 @ 19:45:00
Postat av: Margit

SAMTLIGA i den proletära bekantskapen tycker att det är HÖG TID att du tar dig i kragen och skriver några ord på denna tjusiga blogg igen, Frej.

2009-10-04 @ 13:48:48

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback